Fostul ministrul al Justitiei Catalin Predoiu a declarat, vineri, ca intalnirea de joi a conducerii CSM si a ministrului Justitiei cu Ambasada SUA arata "un semn de ingrijorare din partea oficialilor americani" si a mentionat ca "nu s-a intamplat asa ceva" atunci cand el era ministru.

Predoiu a fost intrebat cum comenteaza intalnirea de joi cu Ambasada SUA a conducerii CSM si a ministrului Justitiei.

"Modul in care s-a desfasurat acest dialog institutional arata ingrijorarea legata de functionalitatea statului de drept si de posibilitatea ca justitia sa fie afectata in viitor, daca se continua pe acest curs. Nu va ascund ca, la randul meu, cand am avut mandatul de ministru al Justitiei, am avut contacte diplomatice cu partenerii euroatlantici, dar niciodata nu s-a intamplat asa ceva, niciodata ministrul Justitiei, in mandatul meu, nu a fost somat, chemat, invitat, cum vreti sa-i spuneti dvs., peste noapte, ca urmare a unor derapaje evidente in functionalitatea statului de drept", a precizat Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca pe timpul mandatului sau de ministru dialogul diplomatic s-a desfasurat normal.

"Dialogul diplomatic s-a desfasurat normal si asa trebuie desfasurat, dar in momentul in care lucrurile derapeaza, atunci evident ingrijorarea se manifesta si din acest fel de a aborda lucrurile. Deci, vad si in aceasta invitatie intempestiva un semn de ingrijorare, lucrurile sunt serioase, nu trebuie luate in gluma, cum le ia unul dintre consilierii premierului care acum schiaza. Asta exprima foarte clar situatia in care se afla Romania", a sustinut Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat ca intalnirea cu reprezentantii Ambasadei SUA la care a participat joi face parte dintr-o serie de contacte programate a avea loc, in mod obisnuit, la inceputul anului, cu reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

Insarcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, s-a intalnit, joi, cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si cu liderii Consiliului superior al Magistraturii, a precizat misiunea diplomatica la Bucuresti.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Ambasada SUA nu a oferit detalii referitoare la scopul intalnirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.