Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, vineri, ca a fost aprobat un calendar de retragere a trupelor romanesti din Afganistan, care prevede ca, din luna octombrie, sa mai ramana in aceasta tara doar circa 200 de militari care sa se ocupe de instruirea armatei afgane.
Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina", daca Armata Romana are un calendar de retragere a trupelor romanesti din Afganistan, Mircea Dusa a spus ca in aceasta tara vor mai ramane din toamna circa 200 de militari, transmite MEDIAFAX.

"Sigur, exista un calendar, deja exista o planificare, vom vedea cum vor evola lucrurile in Afganistan dupa alegerile prezidentiale. Pe graficul pe care il avem, urmeaza ca la sfarsitul acestei luni sa mai avem o rotatie, va pleca Batalionul de la Craiova in Afganistan si se vor intoarce colegii care sunt in misiune acolo. Planificarea pe care am aprobat-o si in CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni in Afganistan, astfel ca din octombrie incolo sa ramanem doar cu, probabil, vreo 200 de militari, la nivel de instructori ai armatei afgane", a spus Dusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.