Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, in debutul BPN al partidului, ca PNL ar avea o cota electorala de 25%, iar principalele obiective pentru acest an privesc statul de drept si promovarea unor masuri legislative care sa asigure independenta sistemului judiciar.

"Primul nostru obiectiv, care ne este marca pentru acest partid, si anume democratia, liberatatea si statul de drept. PNL, indiferent de ponderea sa in Parlament, indiferent ca a fost sau nu la guvernare, indiferent ca a avut 7% sau ca are aproape 25%, a avut intotdeauna o preocupare prioritara pentru regimul democratic, pentru drepturile si libertatile democratice, pentru statul de drept. (...) Atata vreme cat PNL se va afla la guvernare, se va afla intr-o majoritate parlamentara, el isi asuma si isi recunoaste responsabilitatea si rolul de garant al regimului democratic, al statului de drept, al separatiei puterilor in stat", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca, in aceasta privinta, sunt multe aspecte care trebuie "indreptate" sau modificate.

"Avem obligatia de a gandi la nivel legislativ, in primul rand, poate si prin masuri guvernamentale, dar la nivel legislativ in primul rand, cum facem ca Romania sa fie intr-adevar un stat de drept, dincolo de orice batalie propagandistica. Cum facem ca in Romania institutiile sistemului judiciar sa fie independente si sa functioneze in afara partizanatului si influentelor politice. Acest lucru il facem nu contestand direct sau indirect o sentinta sau alta, o decizie sau alta, dintr-o instanta sau alta, ci il facem asezand cat mai corect Constitutia Romaniei, garantiile si drepturile procesuale pe de o parte, garantiile pentru independenta si soliditatea sistemului judiciar si prin masuri legislative", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca liberalii nu se vor deroba de raspunderea guvernamentala atata vreme cat fac parte din Guvern si acesta "actioneaza in cadrul programului de guvernare". "Noi purtam raspunderea in egala masura cu toti partenerii nostri din coalitia de guvernare, noi nu putem spune «pe noi ne intereseaza si sutem responsabili doar de tema majora a sanatatii sau a sistemului de ordine publica sau a politicilor privitoare la munca si protectie sociala» (…) Suntem responsabili si ne intereseaza in egala masura educatia, justitia sau politica externa. Acesta este un lucru care trebuie sa ne fie noua clar, trebuie sa le fie clar partenerilor nostri de guvernare, tuturor cetatenilor care ne-au dat votul", a sustinut presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.