Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat, miercuri, intrebat despre faptul ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu, ca dosarul "nu are legatura" cu activitatea sa politica, ca este "mai vechi, de peste 8 ani" si primise NUP in 2012.

Fuia a precizat ca are "o hartie" de la Ministerul Finantelor care certifica faptul ca activele la care se face referire in dosar sunt si astazi in domeniul public al statului.

"Acest dosar nu are legatura cu activitatea mea politica. Dosarul este unul vechi de peste 8 ani si, din cate stiu eu, a fost inchis printr-o rezolutie de neincepere a urmaririi penale in 2012. Surprinzator este ca apare acest dosar, nu stiu ce elemente noi au aparut pentru a se schimba rezolutia, vom vedea. Important este ca pentru activele supuse executarii eu am facut tot ce e posibil ca ele sa ramana in domeniul public al statului. Eu am atatcat in justitie ca director actul de executie si, la ora actuala, daca cineva este curios sa verifice situatia activelor de la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, putea vedea ca si astazi aceste active sunt in domeniul public. Eu am o hartie de la Ministerul Finantelor care certifica ca aceste active sunt si astazi in domeniul public al statului", a explicat Fuia.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este urmarit penal pentru abuz in serviciu, in legatura cu vanzarea unor imobile apartinand Statiunii de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, prin care ar fi fost favorizati sora si cumnatul acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.