Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a primit in 2013 de la presedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, John Bercow, un set de butoni pentru maneca, din otel inoxidabil, in forma rotunda, avand gravate sigla Camerei Comunelor, pe care i-a pastrat.

Setul de butoni este in valoare de 18 Euro si face parte din categoria celor 20 de bunuri primite cu titlu gratuit de catre Antonescu, cu prilejul unor actiuni de protocol in exercitarea mandatului in anul 2013.

Antonescu a primit, tot de la John Bercow, un platou de ceramica avand gravata sigla Camerei Comunelor, in valoare de 13 Euro, pe care l-a pastrat, de asemenea.

Presedintele Senatului a primit, in 2013, bunuri cu titlu gratuit in valoare de circa 1.500 de Euro pe care, cu exceptia butonilor si a platoului de ceramica, le-a lasat in patrimoniul Senatului.

Cel mai scump cadou primit de Antonescu este in valoare de 391 de Euro si consta intr-un obiect decorativ format din 117 monede placate cu aur de 24 k.

Valoarea medie a bunurilor primite de Crin Antonescu in anul 2013 este de 75 de Euro.

Antonescu a mai primit un platou metalic simplu nichelat, un set format din 4 pahare din sticla cu insertii, o statueta din ceramica de culoare neagra reprezentand o femeie cu violoncel, o statueta din ceramica de culoare neagra reprezentand un bust de femeie.

El a primit si un stilou marca Récife, un set format dintr-un stilou marca Parker si un suport pentru pix de forma cubica, o sticla pentru vin din ceramica de culoare neagra, o figurina din portelan lucrata la manufactura Höchster, reprezentand un leu de culoare alba, precum si mai multe tablouri si plachete.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit 27 de bunuri cu titlu gratuit, cu prilejul unor actiuni de protocol in exercitarea mandatului in anul 2013, in valoare totala de aproximativ 3.200 de Euro.

Zgonea nu a pastrat niciun bun primit, toate fiind lasate in patrimoniul Camerei Deputatilor.

Valoarea medie a bunurilor primite de Zgonea in 2013 este de 120 de Euro.

Cele mai scumpe bunuri primite de Zgonea reprezinta un set format din doua platouri de portelan, pictate manual, un obiect decorativ din argint lucrat in tehnica filigranului si un obiect decorativ din argint, lucrat manual, reprezentand o nava cu vele pe suport de forma ovala de culoare inchisa, fiecare dintre acestea fiind in valoare de 250 de Euro.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Zgonea a mai primit bunuri precum un clopotel din metal de culoare argintie, o reproducere din piatra dupa o efigie arheologica, o reproducere dupa un vechi text scris in alfabetul glagolitic, descoperit in insula Krk sau o reproducere dupa un text din prima carte tiparita in Balcani in anul 1494.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.