Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In prima instanta, un complet de trei judecatori de la ICCJ a respins, in 27 decembrie, cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a lui Coman, dispunand ca acesta sa fie cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi tara. Aceasta decizie a fost contestata atat de procurorii anticoruptie, cat si de avocatii lui Coman.

Marti, in faza de recurs, completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis arestarea preventiva a lui Coman, hotararea fiind definitiva, scrie MEDIAFAX.

La judecarea recursurilor, un procuror DNA a spus ca deputatul, atunci cand a fugit de la locul flagrantului, l-a acrosat cu masina pe denuntatorul care i-a dat banii si a lovit autovehiculul in care se afla echipa DNA.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata le-a prezentat celor cinci judecatori din complet momentul flagrantului, dar si cel al fugii lui Coman, dupa aparitia organelor de ancheta.

Acesta a aratat ca, dupa ce a primit banii ceruti cu titlu de mita de la denuntator, Gheorghe Coman s-a urcat in masina si a pornit motorul. Acesta a "demarat in tromba" atunci cand i-a vazut pe anchetatori ca se apropiau de masina sa pentru a-si declina identitatea si pentru a finaliza flagrantul. Procurorul a precizat ca, in acel moment, Coman "l-a acrosat" cu masina pe denuntatorul care i-a dat banii si a intrat in coliziune cu autovehiculul in care se aflau ofiterii operativi ai DNA.

Astfel, a aratat procurorul DNA, Coman s-a sustras prin fuga de la ancheta penala, respectiv de la organizarea flagrantului, ceea ce reprezinta o stare de pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.