Vicepresedintele PDL Ioan Oltean considera ca liderul Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, este un candidat la prezidentiale care "nu are sanse", fiindca reprezinta o forta politica "totalmente nesemnificativa", iar o eventuala sustinere a sa de catre Traian Basescu este putin probabila.

Ioan Oltean a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca 2014 este un an "atipic", intrucat este pentru prima data cand in an de alegeri prezidentiale nu sunt cunoscuti candidatii, transmite MEDIAFAX.

"Cu exceptia PDL, partidele politice inca nu si-au facut cunoscuti candidatii, nu au garantia candidatului definitiv. Ma refer la partidele serioase, PSD, PNL, partidele care conteaza si care pot emite pretentii. Nu avem niciun alt nume sigur, fie ca e vorba de Crin Antonescu, Victor Ponta sau alt candidat al USL. Mai avem un candidat sigur, Mihai Razvan Ungureanu, dar el reprezinta o forta politica totalmente nesemnificativa. Oricat de bun candidat ai avea, daca nu se afla in spatele lui o forta politica de anvergura, sansele lui sunt minime sau lipsesc cu desavarsire", a spus el.

Intrebat daca Ungureanu ar putea fi sustinut de presedintele Traian Basescu, Oltean a raspuns: "Nu cred ca presedintele Traian Basescu va sustine un candidat care nu are sanse si are in spatele lui o formatiune cu putine procente, poate in cazul in care ar deveni candidatul unei forte politice unite, iar deocamdata nu avem un asemenea candidat al dreptei".

Oltean a sustinut ca, dintre toate fortele politice din Romania, doar PSD, PDL si PNL conteaza si doar acestea "se pot gandi la Cotroceni", iar celelalte - doar daca se asociaza cu una din aceste formatiuni.

El a declarat ca spera ca anul acesta PDL sa aiba "un cuvant greu de spus la alegerile prezidentiale".

"Candidatul nostru (Catalin Predoiu - n.r.), chiar daca nu se bucura de notorietatea pe care poate o au altii, este unul cert, care a iesit deja in campul bataliei, isi asuma pe deplin aceasta calitate, este cel care va trebui sa castige dreapta si sa devina candidatul dreptei. La prezidentiale n-as vorbi doar de PDL, as vorbi de partidele de dreapta. Pentru echilibrul puterii in Romania e nevoie la Cotroceni de un presedinte care sa provina din sustinerea partidelor de dreapta, altfel exista pericolul acapararii totale a puterii si e greu de prevazut care ar fi standardele de viata intr-un asemenea context. Ce s-ar intampla daca la Cotroceni ar fi un reprezentant al USL? Ar fi totul in negru. Acesta este presedintele, un om care mentine echilibrul si functionarea normala a institutiilor de drept, care isi foloseste atributiile pentru a media intre puterile statului si chiar intre partidele politice atunci cand se impune", a conchis el.

Citeste si:
Premierul Morawiecki solicită acordarea rapidă a statutului de...
Premierul Morawiecki solicită...

Presedintele Traian Basescu declara, luni, la B1 TV, ca ar vrea sa predea mandatul unui presedinte de dreapta si, daca va sustine pe cineva pentru aceasta functie, o va face dupa europarlamentare, aratand ca nu doreste un presedinte dominat de partid, cum a fost Ion Iliescu.

"Daca voi sustine pe cineva, o voi face dupa europarlamentare. As vrea sa fie un presedinte de dreapta", afirma Basescu, intrebat in legatura cu persoana careia ii va preda mandatul de presedinte, la sfarsitul lui 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.