Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu se astepta ca fostul premier Adrian Nastase sa fie condamnat la pedeapsa cu inchisoarea, spunand ca a crezut ca "lucrurile nu sunt grave si solutia va fi alta".

Ioan Oltean a fost intrebat daca s-a asteptat ca Adrian Nastase sa fie condamnat la pedeapsa cu inchisoarea, spunand ca a avut "retineri".

"Ca sa fiu foarte sincer, am avut niste retineri. Credeam ca lucrurile nu sunt grave si ca solutia va fi alta. Instanta are toate datele. Nu pot sa cred ca instanta nu a fost obiectiva si cred ca o solutie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu poate fi comentata sub nicio forma. Nu cred ca e cel mai frumos tablou cu putinta pentru un partid aflat la guvernare, dar, daca mergem pe respectul fata de institutiile statului si pe independenta justitiei, nu putem fi decat obiectivi si sa acceptam ca justitia isi face treaba", a spus Ioan Oltean, care este si lider al PDL Bistrita-Nasaud, transmite MEDIAFAX.

Intrebat cum apreciaza comentariile politice facute pe marginea condamnarii lui Adrian Nastase, in special de catre liderii USL, Oltean a raspuns: "Eu cred ca orice fel de comentariu politic, indiferent din partea cui, pe marginea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile a cele mai inalte curti, sunt neavenite si nepotrivite. Nu cred ca ai argumente sa comentezi o hotarare judecatoreasca si sa pui la indoiala profesionlismul si judecata magistratilor. De aceea, eu cred ca indiferent din partea cui vin, asemenea reactii, comentarii sunt nepotrivite", a spus Oltean.

Ioan Oltean este cercetat si el de DNA intr-un dosar de coruptie.

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.