Campania populista cu accente sovine sau rasiste impotriva romanilor s-a dovedit a apartine unor forte politice care nu impartasesc valorile europene, fiind vorba, din pacate, si de parlamentari ai PPE, prieteni ai "macoveilor" si ai altora din Romania, a afirmat, marti, premierul Victor Ponta.

"Toata aceasta campanie populista, uneori chiar cu accente sovine sau rasiste impotriva romanilor, s-a dovedit si se dovedeste ca apartinand unor forte politice despre care se spune ca sunt europene, dar nu cred ca impartasesc valorile europene. Din pacate, e vorba si de parlamentari din Partidul Popular European, prieteni ai macoveilor si ai altora de pe la noi", le-a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

El le-a cerut acestora sa arate "adevarul" in cadrul intalnirilor pe care le au cu partenerii europeni, "fara suparare si fara isterii", cu privire la nivelul real al migratiei fortei de munca, dar si sa evidentieze cat anume castiga tarile de pe urma romanilor care se duc sa munceasca pentru un salariu mai bun si cat pierde statul roman prin exodul personalului calificat.

"E foarte important sa fim demni si sa ne aparam. Ani de zile, din cauza celor care ne-au condus, am fost in genunchi in Europa si cred ca acum trebuie sa stam in picioare si sa stim exact care ne este locul si sa fim respectati, asa cum ii respectam pe toti", le-a mai spus Ponta ministrilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.