Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, in cadrul sedintei CSM, despre independenta justitiei, ca o vulnerabilitate este la numirea procurorilor sefi in marile Parchete, iar aici trebuie "umblat".

Presedintele a tinut sa faca o observatie, inainte de a parasi sedinta Consiliului Superior al Magistraturii: "Daca se urmareste spatiul public, sunt tot soiul de Casandre ale prorocirii pierderii independentei justitiei, usor, usor, ca nu stiu ce se intampla. Eu nu cred lucrul acesta, si nu spun din politete, ci din convingere", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele a mai aratat ca, oricat s-ar uita in legi sau in Constitutia Romaniei, nu gaseste un element macar care sa puna sub semnul intrebarii independenta justitiei.

"Dimpotriva, toata legislatia consolideaza aceasta independenta. Probabil ca singurul loc unde va mai trebui umblat este la numirea procurorilor sefi in marile Parchete, Parchet General, DNA, DIICOT si ce o mai fi acolo, sa fie rupta de Executiv, sa fie la decizia CSM, sa fie decizie CSM - presedinte, dar, oricum, daca avem o vulnerabilitate, este aici", a spus seful statului.

Despre independenta magistratilor, presedintele Basescu a spus ca este "atat cat isi ia fiecare magistrat".

Presedintele Traian Basescu a declarat, in sedinta CSM, ca si-a atins scopul, si anume sa fie prezent la raportul de activitate al CSM, dar si sa afle ce este cu Codurile penal si de proocedura penala.

"Fiind zilele astea fara activitate, m-am uitat mai mult la televizor si nu m-am speriat, dar m-a ingrijorat, Acum, plec de aici linistit ca se pot introduce, cu dificultatile specifice unui asemenea moment", a spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.