Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, ce parare are despre declaratiile sefului statului, Traian Basescu, care doreste o discutie cu partidele de guvernamant si nu exclude posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, raspunzand ca acesta poate sa faca ce doreste.

Ponta a precizat ca discuta cu Basescu despre prioritatile pe care si le-a fixat PSD pentru 2014, una dintre acestea vizand chiar inlocuirea in luna decembrie a lui Basescu, odata cu sfarsitul "regimului" acestuia.

"Despre aceste prioritati evident ca discutam. Unul din obiectivele fundamentale ale constructiei USL a fost schimbarea regimului Basescu. Ori, lucrul acesta se va termina si trebuie sa-l finalizam in luna decembrie", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca e dispus sa mearga la o discutie cu Basescu despre prioritatile Romaniei, Ponta a spus ca nu a fost invitat.

"Nu am primit nicio invitatie. Cand o sa primesc invitatia, o sa discutam", a spus premierul.

El a mai aratat ca modul in care presedintele Basescu intervine in viata partidelor trebuie sa inceteze.

"Viitorul presedinte al Romaniei trebuie sa nu mai intervina in viata niciunui partid", a spus Ponta.

"Sa fie sanatos presedintele", a mai spus Ponta, referindu-se la Basescu, el aratand, in ceea ce priveste posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, ca seful statului poate "sa faca ce doreste".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1 TV, ca isi doreste mult sa aiba o discutie cu liderii partidelor de guvernare pe prioritatile pentru acest an, astfel incat sa fie evitate pe cat posibil disputele si sa nu se ajunga la blocaje.

Presedintele a declarat, de asemenea, ca nu exclude posibilitatea repetarii referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat in primul tur al alegerilor prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.