Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni, la Consiliul Superior al Magistraturii, unde participa la sedinta Plenului, seful statului fiind huiduit la intrarea in sediul institutiei de un grup de persoane.

Seful statului a venit la sediul Consiliului Superior al Magistraturii in jurul orei 13.00, fiind asteptat in fata institutiei de un grup de cateva persoane, care a inceput sa huiduie cand presedintele a intrat in sediul institutiei.

Protestatarii au scandat mesaje contra preseditnelui si au afisat cartoane pe care au scris "Basescu si CSM, aceeasi mizerie".

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a fost intampinat la intrarea in CSM de fostul vicepresedinte al Consiliului, Adrian Bordea, care candideaza la functia de presedinte pentru mandatul din 2014.

Sedinta Plenului CSM, la care participa si presedintele Traian Basescu, a inceput cu prezentarea raportului de activitate din 2013 al institutiei, de catre procurorul Oana Schmidt Haineala, care isi incheie mandatul la conducerea CSM.

La sedinta de luni a Plenului CSM urmeaza sa fie aleasa noua conducere a CSM.

Presedintele Traian Basescu a apreciat, luni, inaintea sedintei Plenului Consiliului, ca este "o lacuna a legii" faptul ca in fiecare an trebuie facute alegeri pentru sefia CSM, el spunand totodata ca nu este ingrijorat ca alegerile de astazi de la CSM vor schimba trendul in justitie.

"Acolo e legea de asa natura, ii obliga la schimbarea sefilor in fiecare an. Cred ca este o lacuna a legii. E clar ca nu toti oamenii sunt de acelasi calibru in CSM sau cu acelasi nivel de credibilitate la opinia publica. Nu as spune ca sunt ingrijiorat ca alegerile de azi vor schimba un trend in justitie, ca oamenii cheie in justitie sunt presedintele si vicepresedintii Inaltei Curti, ai DNA, DIICOT. Aici sunt cheile in justitie, CSM e cel care administreaza justitia, avand ca principale atributii si partea de inspectie si partea de aparare a prestigiului magistratilor", a afirmat presedintele, la B1 TV.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

El a mai spus ca nu pleaca de la premisa ca CSM "ar fi structura care s-ar pune la dispozitia politicului pentru a bloca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.