Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu exclude organizarea unui nou referendum pentru reconfirmarea unui Parlament unicameral.

"Nu exclud aceasta posibilitate. Nu o exclud pentru ca la ce s-a ajuns acum depaseste orice imaginatie din punct de vedere al valorii Parlamentului. Este clar ca 588 de parlamentari reprezinta un numar mult prea mare. Iar, daca partidele ar fi in situatia de a avea un numar mai mic de locuri, probabil ar trebui sa fie mult mai exigente cu cei pe care-i propun pe liste. Nu ma intereseaza pragul. Un astfel de referendum se poate face si pe actuala lege, cu 50%, in primul tur al prezidentialelor", a declarat Traian Basescu, potrivit b1.ro.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile premierului Victor Ponta potrivit caruia urmatorul presedinte trebuie sa aduca liniste si pace in tara, Basescu a declarat ca aceasta este "reactia fireasca a unui hot".

"Ati vazut un om care fura cu zgomot? Ce hot da drumul la muzica si aprinde luminile cand vrea sa fure? Acesta este doar un vis iliescian, sa avem liniste cu orice pret. Pretul poate fi si tara. Nu cred ca garantarea linistii este atributul viitorului presedinte, ci continuarea procesului de reforma, care nu se poate face in liniste. Ce ar spune Ponta daca atunci cand ar planifica prezidentialele ar emite decretul unui referendum pentru reconfirmarea unui Parlament unicameral? Asta ar insemna pentru el liniste? Nu exclud aceasta posibilitate", a mai adaugat presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.