Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la intrarea in restaurantul unde petrece Revelionul 2014, ca si-ar dori ca 2014 sa fie anul in care sa avem un Guvern care sa fie cinstit cu romanii, sa nu-i mai minta, iar justitia sa castige batalia cu politicul.

”As dori sa avem un Guvern care sa fie cinstit cu romanii, sa nu-i mai minta”, a spus seful statului.

El a mai spus ca cel mai mult si-ar dori ca 2014 sa fie anul in care “justitia sa castige batalia cu politicul, pentru ca in 2012 si in 2013 politicienii au crezut ca pot pune sub control justitia”.

“E prioritate zero pentru mine”, a subliniat presedintele.

Traian Basescu a mai declarat ca si-ar dori ca in 2014 sa se absoarba cu viteza si corectitudine fondurile UE.

“Mi-as mai dori sa fie un an in care sa facem un efort la nivel politic, sa ne redobandim credibilitatea din 2010. Loviturile date justitiei, statului de drept in ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din increderea partenerilor in Romania. Mi-as dori ca in 2014 acesti oameni sa inteleaga ca trebuie sa guverneze pentru statul de drept, pentru Romania, si nu pentru apararea celor care incalca legea”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca, dincolo de ceea ce si-ar dori pentru statul roman, si-ar dori ca romanii sa aiba mai multa incredere in ei, pentru ca ”n-au niciun motiv sa se simta neincrezatori in propriile forte ca natiune (...) pentru ca Romania este o tara locuita de un popor cu o istorie de care poate sa fie mandra”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.