Presedintele Traian Basescu si sotia sa au revenit la Predeal, unde s-au aflat si de Craciun. Presedintele si sotia sa, Maria Basescu, sunt cazati la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni dupa-amiaza.

La sosire, seful statului le-a spus ziaristilor care se aflau acolo: "Ce faceti, ati ramas de la Craciun aici?".

Familia Basescu s-a aflat si de Craciun la Predeal, transmite MEDIAFAX.

De altfel, Traian Basescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, dupa ce in primii ani de sef al statului obisnuia sa fie in Piata Universitatii.

In primul mandat de presedinte, Traian Basescu s-a aflat mai multi ani la rand in Piata Universitatii in noaptea de Revelion.

Presedintele Basescu a sarbatorit in Piata Universitatii inclusiv intrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai tarziu, presedintele a numarat impreuna cu multimea adunata in Piata Constitutiei timpul ramas pana la intrarea in anul 2008.

Traian Basescu s-a aflat in Piata Sfatului din Brasov la trecerea in anul 2009. "Va asigur ca institutiile statului au capacitatea de a face ca 2009 sa fie un an in care sa traim mai bine", le-a spus Basescu atunci celor prezenti in Piata Sfatului din Brasov.

La trecerea in 2010, presedintele a transmis mesajul de Anul Nou din statiunea Sinaia, cu putin timp inainte de miezul noptii.

Un an mai tarziu, Traian Basescu s-a aflat la Predeal in ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost in multime in noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, ca nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar si ca a refuzat sa faca acest lucru "dintre steaguri", dupa modelul Ceausescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Intrebat de jurnalisti de ce nu de ce nu a mai participat la o manifestare publica de Revelion, presedintele a spus ca pentru a putea merge intr-o piata "trebuie sa te invite un primar".

"Si anul trecut, daca va aduceti aminte, am renuntat sa fiu intr-o piata. Chiar era imediat dupa alegeri, am fost intr-un restaurant, am iesit pe trotuar, am spus La multi ani. Trebuie sa va spun un lucru: ca sa te duci intr-o piata, trebuie sa te invite un primar. De cand la Bucuresti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitatie. Am mai incercat prin tara, la Brasov intr-un an, dar daca nu te invita un primar, unde sa te duci peste programul omului?", a declarat Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele si sotia sa au petrecut si urmatorul revelion la Predeal, intr-un restaurant. In ultima zi a anului 2011, presedintele a adresat concetatenilor sai un mesaj oficial in care a apreciat ca "romanii pot fi mandri ca, printr-un amplu efort national", au depasit impreuna dificultatile acelui an.

Familia Basescu a petrecut Revelionul 2013 in statiunea Covasna, unde s-au aflat si Gheorghe Falca si Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alaturi de presedintele Basescu si familia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.