Presedintele Traian Basescu i-a transmis luni un mesaj de condoleante presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, in urma atentatelor teroriste petrecute in Volgograd in ultimele zile.

"Stimate Domnule Presedinte, am aflat cu profunda tristete vestea despre succesiunea de evenimente tragice care s-au produs la Volgograd in urma carora si-au pierdut viata zeci de cetateni ai Federatiei Ruse. Sunt mahnit de faptul ca oameni nevinovati, lipsiti de aparare, au fost ucisi in cel mai las mod cu putinta. In aceste momente de grea incercare, doresc sa va transmit, in numele poporului roman, cat si al meu personal, profunda noastra solidaritate fata de rudele indurerate ale celor care si-au pierdut viata in urma acestui cumplit act de terorism, precum si speranta noastra pentru grabnica insanatosire a persoanelor care au fost ranite", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

Totodata, presedintele Basescu ii asigura pe Vladimir Putin de sprijinul Romaniei in efortul de a combate astfel de fenomene care ameninta valorile fundamentale "in care credem deopotriva".

"Va rog sa primiti, stimate Domnule Presedinte, sincere condoleante si asigurarea intregii noastre compasiuni fata de cetatenii Federatiei Ruse afectati de acest eveniment dramatic", se mai arata in mesaj.

Si ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a transmis luni omologului rus, Serghei Lavrov, o scrisoare de condoleante pentru victimele care au decedat urmare a celor doua atentate din Volgograd.

Totodata, Corlatean a exprimat compasiunea pentru persoanele care au fost ranite in cele doua atentate, cu atat mai mult cu cat printre acestia se afla si copii.

Ministrul roman al Afacerilor Externe a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor si cu poporul rus, reiterand pozitia consecventa a Guvernului Romaniei de condamnare ferma a actiunilor teroriste de orice natura.

Doua atentate sinucigase au avut loc duminica si luni in Volgograd. Duminica, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane in gara orasului, foarte frecventata la sfarsitul saptamanii, ce a reprezentat inceputul sarbatorilor de iarna pentru numerosi rusi. Luni dimineata, un atentat comis tot de catre un atacator sinucigas a provocat explozia unui troleibuz, soldata cu moartea a 15 persoane si ranirea altor 27.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.