Camera Deputatilor urmeaza sa se reuneasca, vineri, pentru a se pronunta prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Gheorghe Coman, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil, luni, solicitarea in acest sens.

Cererea ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, formulata in dosarul instrumentat de DNA, urmeaza sa fie dezbatuta in sedinta de plen a Camerei Deputatilor programata sa inceapa la ora 12.00.

Potrivit MEDIAFAX, secretarul Camerei Deputatilor, deputatul Eugen Nicolicea, preciza luni ca sedinta de plen in care se va decide asupra solicitarii de arestare preventiva a deputatului Gheoghe Coman va avea loc in 27 decembrie conform deciziei Biroului Permanent.

Nicolicea a fost intrebat daca liderii grupurilor parlamentare au ridicat problema mobilizarii parlamentarilor la sedinta de plen, pentru intrunirea cvorumului, in conditiile in care sedinta este programata imediat dupa Craciun. "Craciun, ne-Craciun, termenele sunt termene ... eu intotdeauna am sustinut ca regulamentele trebuie sa fie respectate, chiar daca ai situatii neplacute", a raspuns Nicolicea. Deputatul a afirmat ca in situatia in care nu va fi intrunit cvorumul de sedinta vineri in plenul Camerei Deputatilor presedintele de sedinta va anunta la momentul respectiv data urmatoarei sedinte in care subiectul va fi repus pe ordinea de zi.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventiva a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi "pentru" si o abtinere.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat ca pentru Gheorghe Coman a fost solicitata arestarea pentru o infractiune de insusire de foloase dintr-o functie de conducere politica intr-un anumit partid si nu ca deputat.

Nica a mentionat ca, in sedinta comisiei, deputatul Coman a sustinut ca este nevinovat.

Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii in Comisia juridica, ca nu are de gand sa-si dea demisia din calitatea de parlamentar deoarece se considera nevinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.