Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi seara, ca vineri urmeaza sa aiba loc o sedinta a Birourilor Permanente reunite pentru a se lua act de demisia Avocatului Poporului.

"Maine (vineri - n.r.), la ora 11.45, am vorbit cu domnul Antonescu, va fi un Birou Permanent reunit, pentru a lua act de vointa personala a domnului Avocat al Poporului, domnul Crisu. Si sa stabilim, asa cum zice legea de abilitarea Avocatului Poporului, ca in zece zile putem sa nominalizam din cei trei Avocati adjuncti ai Poporului un Avocat al Poporului interimar", a explicat Valeriu Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca in februarie, la primul plen reunit, ar urma sa se faca o nominalizare pentru Avocatul Poporului.

"Noi trebuie sa stabilim un interimar, urmand ca atunci cand ne vom vedea - ne vom reuni in februarie - la primul plen reunit sa facem o nominalizare conform legislatiei in vigoare", a adaugat Valeriu Zgonea.

Avocatul Poporului, Anastasiu Crisu, si-a inaintat demisia, a declarat, joi, presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Antonescu a fost intrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului si-a inaintat demisia.

"A dorit sa multumeasca pentru incredere si pentru faptul – intre altele – ca pe tot parcursul mandatului exercitat niciodata dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenta, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut sa atace nicio ordonanta (...) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natura personala, asa cum sunt consemnate oficial si in cererea de demisie", a raspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca nu i-a solicitat niciodata nimic si a avut doua discutii protocolare, raspunzand intrebarii daca i-a solicitat lui Anastasiu sa atace ordonanta privind TVR.

Numirea lui Anastasiu Crisu, candidatul sustinut de USL, in functia de Avocat al Poporului a fost aprobata, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.