Deputatul PDL Theodor Paleologu declara la RFI ca se bucura "tare mult" ca premierul Victor Ponta a renuntat la proiectul "total idiot" de a comasa Muzeul Taranului Roman cu Muzeul Satului, precizand ca va iesi in strada daca totusi se va face comasarea.

Theodor Paleologu declara ca proiectul comasarii Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului era unul "total idiot".

"Ma bucur tare mult ca a renuntat la idee. Eu n-am atacat public pe tema asta, desi stiam de proiectul asta chiar de dinainte de a incepe intreaga tarasenie. Pe subiectul asta am preferat sa discut direct cu Victor Ponta, nu vreau sa spun nimic despre continutul acestor discutii (...). Nu voi face taraboi public impreuna cu ceilalti decat atunci cand voi vedea ca acest proiect total idiot continua. Dar cred ca a renuntat, pentru ca n-are absolut nici un sens sa mai deschida inca un front de batalii publice pe o chestiune de genul asta", afirma deputatul PDL, potrivit MEDIAFAX,

In opinia sa, "ideea de comasare a celor doua muzee este o imensa prostie, pentru ca sunt doua viziuni si doua limbaje muzeografice total diferite, este o cu totul alta viziune muzeografica!".

Paleologu spune ca va participa la proteste de strada daca totusi comasarea se va face: "Daca se intampla ceva, vom iesi in strada, ca sa aparam Muzeul Taranului Roman! E foarte clar acest lucru, asta e inca un subiect de iesit in strada, pe langa Rosia Montana, pe langa gazele de sist, pe langa amnistia hotomanilor, pe langa legea spagii, o sa mai avem un subiect sa iesim in strada!".

Premierul Ponta afirma ca intentia legata de Muzeul Antipa a fost crearea cadrului legal care sa permita extinderea activitatii pe spatii ale Muzeului Taranului si atrageri de fonduri UE prin Ministerul Mediului, precizind insa ca a renuntat la idee pentru a evita noi neintelegeri si scandaluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.