Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a promulgat bugetul de stat pe anul 2014 si a precizat ca isi asuma explicarea, in ianuarie, in discutiile cu FMI, a erorilor legate de cresterea accizei la carburant.

"Am convocat aceasta mica declaratie de presa pentru a informa ca am promulgat Bugetul de Stat. Am facut acest lucru pentru ca Guvernul a fost de acord sa amane cu trei luni intrarea in vigoare a accizei pe carburant, motorina si benzina. Fata de 2,4 miliarde, cat era prevazut in Bugetul de Stat venituri din aceasta taxa, suspendarea alpicarii pe trei luni inseamna 600 de milioane de lei mai putin in bugetul de stat, foarte mica in raport cu excesele din buget, si care pot fi ajustate in foarte multe zone din Buget unde sunt bani in exces, fie ca vorbim de banii de la Ministerul domnului Dragnea, de la Serviciul datoriei externe, de la minimalizarea unor incasari, cum e taxa pe stalp. Sunt resurse foarte mari pentru ca aceasta taxa barbara sa nu fie introdusa", a declarat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a precizat ca isi asuma, in discutiile cu FMI, explicarea erorilor legate de cresterea accizei la carburant.

"Obiectivul meu nu a fost legat de o confruntare, ci de a evita o greseala. Atat Fondul, cat si Banca Europeana au gresit. In acest sens, cand va veni delegatia FMI la Bucuresti voi fi cel care isi asuma explicarea amanarii acestei taxe. Sunt convins ca taxa poate fi evitata complet si acesta va fi obiectul meu in discutiile cu FMI. Eu nu voi valida nicio scrisoare catre bordul Fondului in ceea ce priveste introducerea acestei taxe", a mai adaugat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.