Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca isi mentine decizia ca Guvernul sa adopte, miercuri, o ordonanta de urgenta care sa permita Birourilor Reunite ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara la TVR, aratand ca nu exista o alta solutie.

"Aici nu este vorba de PSD sau PNL, de Crin sau de mine, ci de faptul ca o institutie publica trebuie sa functioneze", a spus Ponta, inaintea sedintei de miercuri a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca a avut o scurta discutie cu premierul Victor Ponta si i-a transmis acestuia ca varianta unei ordonante de urgenta in cazul TVR este inacceptabila, propunand o noua convocare a parlamentarilor pentru votul privind sefia televiziunii publice.

Antonescu a sustinut, intr-o interventie la Realitatea TV, ca a avut o discutie cu Victor Ponta dupa ceremonia de la Cotroceni care a fost una "foarte scurta".

"I-am spus domnului Ponta ca asa ceva nu se face...ca nu mai are rost. I-am spus ca televiziunea este in momentul de fata intr-o situatie critica, ca este o institutie decapitata si ca varianta domniei sale de a da o ordonanta maine mi se pare inacceptabila. Nu putem sa mai dam a nu stiu cata ordonanta prin care sa modificam o lege, doar pentru ca parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheama din nou parlamentarii maine sa ne pronuntam prin vot", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat faptul ca premierul Victor Ponta i-ar fi comunicat ministrului de Interne, Radu Stroe, in cursul zilei de luni, de doua ori faptul ca propunerea PNL pentru sefia TVR este agreata si va fi sustinuta in Parlament.

Nominalizarea lui Rares Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validata, marti de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor doua Camere, exprimandu-si votul 176 senatori si deputati, din care 174 au votat "pentru", iar doi "impotriva", astfel ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi (291).

Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanta de urgenta care va permite Birourilor reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor sa numeasca o conducere interimara la TVR, a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a aratat ca aceasta ordonanta va permite ca alegerea conducerii interimare sa fie realizata de Birourile reunite ale celor doua camere din Parlament si nu de plen.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

"Nu s-a facut cvorum pentru numirea unui presedinte-director general interimar la Televiziunea Romana. In aceste conditii, am discutat cu parte dintre colegii mei, ministri, inclusiv cu noul ministru al Culturii, ca tocmai a fost investit, domnul Stirbu, si vreau sa spun ca, evident, nu putem lasa Televiziunea Publica, peste doua mii de oameni pe activitati in desfasurare, intr-o stare, asa, de neclaritate, mai ales ca Parlamentul, probabil, nu se va mai intruni prea curand si vroiam sa comunic, o sa comunic tuturor, faptul ca am identificat impreuna o solutie - sigur, trebuie s-o vedem, s-o discutam si cu Ministerul Justitiei - ca maine, printr-o ordonanta de urgenta, sa dam posibilitatea in Legea de organizare a Televiziunii Publice ca, pe aceasta perioada de interimat, Bpermanente reunite ale Parlamentului, deci Biroul Senatului si al Camerei, sa numeasca o conducere interimara, in asa fel incat Televiziunea si activitatea de zi cu zi sa continue. Maine, fiind sedinta de guvern, intentionam sa adoptam o asemenea ordonanta si, practic, nu plenul, care probabil nu va face cvorum prea curand, ci birourile permanente reunite, Senatul si Camera, deci cei 12 membri si presedintii sa numeasca o conducere interimara pana se strang plenurile", a spus Ponta la Romania TV.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Premierul a precizat ca cine va conduce ca interimar TVR va fi decis de catre Birourile Permanente reunite, insistand asupra faptului ca, daca marti nu a putut fi asigurat cvorumul, probabil in perioada urmatoare va fi mai dificil de strans un cvorum, o majoritate in plenurile reunite,dar ca Televiziunea nu poate fa lasata fara niciun fel de conducere, astfel ca miercuri, prin aceasta mica "modificare a legii", pe o perioada a interimatului va putea fi numita o conducere de catre birourile reunite, care se pot strange mult mai usor decat plenul din peste 500 de parlamentari.

Premierul a adaugat a discutat deja pe aceasta tema cu vicepremierul Daniel Chitoiu, din partea PNL, si ca urmeaza sa discute si cu ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.