Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu i-a comunicat, marti, in contextul intalnirii de la Palatul Cotroceni, ca nu va promulga Legea bugetului de stat si ca o va trimite Parlamentului spre o noua dezbatere in ultima zi a termenului legal prevazut de Constitutie.

Intrebat, la Romania TV, daca a vorbit ceva cu Traian Basescu legat de problema bugetului, premierul Ponta a raspuns: "Da. Mi-a zis ca nu promulga bugetul si ca il va trimite la Parlament in ultima zi din cele 20 prevazute de Constitutie".

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge Legea bugetului de stat in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.

In urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina, utilizata de catre transportatorii de marfa, pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii.

Presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca a luat nota de declaratia premierului Victor Ponta si de informarea pe care i-a facut-o acesta anterior anuntului ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina, aratand ca nu este un lucru care sa il satisfaca, dar demonstreaza ca se poate "construi un dialog" in continuare.

Saptamana trecuta, premierul a declarat ca asteapta inca raspunsul Comisiei Europene pentru amanarea introducerii accizei de 7 eurocenti la motorina si ca, dupa ce va avea acest raspuns, va discuta cu presedintele Traian Basescu, cu propunerea ca acesta sa promulge bugetul de stat.

Legea bugetului a fost adoptata de Parlament, dar presedintele a promulgat doar bugetul asigurarilor sociale de stat, nu si bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.