Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca ministerul a dat un aviz negativ la proiectul legii amnistierii si ca e nevoie de dezbatere pe un asemenea act normativ, el precizand insa ca, in opinia sa, ca administrator de sistem, aceasta ar fi o solutie pentru a degreva penitenciarele

"Pe aceasta initiativa parlamentara ministerul a adat un aviz negativ. Sigur, din punctul meu de vedere, ca administrator de sistem, este o solutie pentru a degreva Administratia penitenciarelor, care este supraincarcata, exista condamnari la CEDO pentru conditiile de detentie. Dar acest lucru trebuie facut din nou cu foarte mare atentie, trebuie vazut exact pentru ce tip de infractiuni o asemenea masura poate fi aplicata pentru a avea o acceptare sociala a unei asemenea decizii", a explicat Cazanciuc raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca un act normativ de o asemenea amploare trebuie dezbatut.

"Este o procedura prevazuta de lege, dar pentru a putea fi aplicata asa, in spiritul ei, cum prevede legea, cred ca este nevoie de o acceptare sociala si e nevoie de o dezbatere pe un asemenea act normativ. Cu cat un act normativ de o asemenea amploare este mai mult dezbatut si inteles, cu atat cu siguranta el va fi usor de acceptat sau nu", a apreciat ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.