Premierul Victor Ponta a declarat ca legea amnistiei nu a fost creata pentru cineva anume, pentru o personalitate anume.

Totusi, daca o personalitate se incadreaza in prevederile legii, atunci nu exista nici o problema, legea trebuia aplicata, iar persoana respectiva sa fie amnistiata. Chiar daca este vorba de Gigi Becali, scrie Romania TV.

"Iese Gigi Becali. Si ce daca iese, e un cetatean ca oricare altii. Daca se incadreaza in prevederile legii si e amnistiat, foarte bine, atunci e amnistiat. Nu cred ca noi dam legi pentru cineva anume", a spus premierul Ponta, la o emisiune televizata.

Zgonea: Legea amnistiei, amanata pana in februarie

Printre marii beneficiari ai legii se numara fostul premier Adrian Nastase pentru care s-ar inlatura interdictia de a ocupa o functie publica timp de doi ani. Alti condamnati care ar scapa de acuzatii: Emilian Cutean (5 ani), fost secretar de stat si apropiat al PSD, George Becali (3 ani).

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca ministerul a dat un aviz negativ la proiectul legii amnistiei, dar acesta ar fi o solutie pentru a degreva penitenciarele, relateaza Mediafax.

"Pe aceasta initiativa parlamentara ministerul a adat un aviz negativ. Sigur, din punctul meu de vedere, ca administrator de sistem, este o solutie pentru a degreva Administratia penitenciarelor, care este supraincarcata, exista condamnari la CEDO pentru conditiile de detentie. Dar acest lucru trebuie facut din nou cu foarte mare atentie, trebuie vazut exact pentru ce tip de infractiuni o asemenea masura poate fi aplicata pentru a avea o acceptare sociala a unei asemenea decizii", a explicat Cazanciuc raspunzând unei intrebari pe aceasta tema.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca liberalii stiau de modificarile la Codul Penal si Legea amnistiei, aratand ca el poate sa confirme acest lucru deoarece a participat la sedinta USL la care s-a luat decizia si ca Ii pare rau ca o parte din colegi manipuleaza.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

"Legat de ce s-a Intamplat si de minciunile din spatiul public pot sa confirm ca la sedinta USL la care s-au decis aceste chestiuni am fost si eu parte. Imi pare rau ca o parte din colegii mei manipuleaza opinia publica si dau sentimentul ca In cadrul USL au fost opinii disparate", a precizat Valeriu Zgonea, In legatura cu modificarile la Codul penal si proiectul amnistiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.