Vicepremierul Liviu Dragnea spera ca sesizarea PDL privind proiectul Legii descentralizarii sa fie respinsa in ianuarie de Curtea Constitutionala si astfel legea sa devina constitutionala, spunand ca dupa promulgare banii alocati pentru institutiile descentralizate vor ajunge la autoritatile locale.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca Legea descentralizarii va intra in vigoare abia dupa ce presedintele Traian Basescu o va promulga, apoi va fi publicata in Monitorul Oficial, transmite MEDIAFAX.

"Nu vorbim de un nou calendar al descentralizarii. Legea descentralizarii va intra in vigoare in momentul in care presedintele va promulga legea. Sa speram ca in ianuarie Curtea Constitutionala va respinge contestatia la aceasta lege si aceasta va deveni constitutionala. In momentul in care legea va fi promulgata si publicata in Monitorul Oficial, toate prevederile vor intra in vigoare", a declarat Dragnea.

Vicepremierul a spus ca urmatorul pas, dupa intrarea in vigoare a legii, consta in alocarea banilor pentru institutiile ce vor fi descentralizate in conturile administratiei locale.

"In momentul in care institutiile vor trece in subordinea administratiei locale, banii prevazuti pentru cheltuielile de personal, pentru active si servicii si cladirile vor trece la administratiile locale", a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a avut, vineri, o intalnire, la sediul Consiliului Judetean Timis, cu mai multi primari din judetul Timis.

Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii descentralizarii in 19 noiembrie.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, spunea ca domeniile care vor fi descentralizate, ca si competente, atributii si institutii, sunt sanatatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul si sportul, autorizarea si clasificarea in turism, cluburile si bazele sportive, taberele scolare, precum si competentele teritoriale legate de pescuit.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

PDL a sesizat insa Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii, aratand ca "proiectul incalca articolul care consacra unitatea statului roman", deoarece permite transferul de proprietate intre unitatile administrativ- teritoriale fara hotarare de Guvern, si ca procedura angajarii raspunderii este neconstitutionala. Miercuri, Curtea Constitutionala a amanat cauza pentru 10 ianuarie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.