Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca in cazul in care se confirma acuzatiile privind atitudini antisemite ale lui Lucian Bolcas, care este propus de PSD pentru a ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala, atunci PNL nu va mai sustine numirea acestuia.

Antonescu a fost intrebat daca PNL va mai sustine propunerea lui Lucian Bolcas pentru un post de judecator la CC in conditiile acuzatiilor privind atitudini antisemite.

"Daca reprezentatii Institutului Elie Wiesel vor aduce argumentele, dovezile necesare, atunci nu va mai fi niciun semn de intrebare, si bineinteles ca nu vor fi ignorate (...) Daca au argumente solide, credibile, noi nu mai putem sustine numirea domnului Bolcas", a precizat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Anterior, liderul PNL a fost intrebat cum aprecizaza protestele organizatiilor care acuza atitudini antisemite din partea lui Lucian Bolcas.

"Vom lua legatura si le vom asculta argumentele (...) Pe subiecte foarte importante cum ar fi combaterea la nivel legislativ a antisemitismului noi in Romania avem o lege foarte severa si va aduc aminte ca impreuna cu cativa colegi am initiat chiar o modificare a legii in sensul inaspririi pedepselor pentru afirmatii, atitudini publice antisemite", a declarat Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului de catre Lucian Bolcas ca judecator al Curtii Constitutionale, aratand ca i se pare "inadmisibil" sa fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.

"Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a juramantului de catre acest domn", a spus presedintele Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Presedintele a mentionat ca legea Curtii Constitutionale spune ca un nou judecator depune juramantul in fata presedintelui Romaniei si a presedintilor celor doua Camere.

"Nu stiu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie cand e vorba de Bolcas si aceasta ceremonie nu se va desfasura la Cotroceni, poate sa se desfasoare unde vor ei", a spus Basescu.

Seful statului a precizat ca nu sunt prevazute sanctiuni si nici nu stie cum vor interpreta juristii, daca, in absenta presedintelui, juramantul este valabil sau nu. "Probabil ca va fi", a mai spus el.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Traian Basescu a adaugat: "Mi se pare inadmisibil sa numesti in Curtea Constitutionala un om cu mentalitatea si gandirea lui Lucian Bolcas. Oricat s-ar supara pe mine, nu pot sa uit dispretul pe care il are pentru statul de drept si l-a manifestat anul trecut in vara fara rezerve, dar si de-a lungul intregii cariere politice si are si probleme de antisemitism demonstrate", a mai spus Basescu.

Citeste si: Ponta: Bolcas ramane propunerea PSD pentru CC, liberalii au acceptat joi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.