PDL a depus, joi, la Curtea Constitutionala, doua sesizari in legatura cu modificarile adoptate marti de Camera Deputatilor la Codul Penal, una vizand definirea functionarului public si cealalta referindu-se la conflictul de interese.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca sesizarile au fost semnate inclusiv de catre parlamentarii Remus Cernea (independent), Diana Tusa (PNTCD), Eugen Tomac (PMP) si Mihaela Stoica (PMP), transmite MEDIAFAX.

Una dintre sesizari vizeaza prevederile Legii pentru modificarea art.253 din Codul penal, pe care le considera neconforme cu prevederile art.1 alin.(3) si (5) si ale art.16 alin.(1) din Constitutia Romaniei.

Cealalta sesizare vizeaza neconstitutionalitatea prevederilor punctului 5 referitor la articolul 147 din Codul penal si ale punctului 5 referitor la articolul 309 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, ambele din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative, pe care le considera neconforme cu prevederile articolul 1 alineat (3) si (5), ale articolului 133 alineat (1) si respectiv ale articolului 16 alineat (1) din Constitutia Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.