Fostul deputat Dan Pasat a fost condamnat definitiv, joi, de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru santaj si fapte de coruptie.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a mentinut integral decizia din 10 aprilie, prin care Dan Pasat a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, fiind astfel respinse recursurile facute de fostul deputat si de procurorii DNA, transmite MEDIAFAX.

Constantin Marin a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru doua fapte de santaj, iar Vasile Preda, fost primar al comunei Varasti, judetul Giurgiu, a primit o pedeapsa de opt luni de inchisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa.

Decizia Completului de cinci judecatori este definitiva, Dan Pasat urmand sa fie incarcerat.

Biroul de executari penale al instantei supreme va transmite minuta deciziei la Biroul Urmariri din cadrul Politiei Capitalei, ofiterii urmand sa puna in executare mandatul.

In 10 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Dan Pasat la trei ani de inchisoare cu executare pentru trei fapte de santaj si la 11 luni de inchisoare pentru operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pedepsele dispuse in cazul lui Dan Pasat au fost contopite, instanta dispunand ca acesta sa o execute pe cea mai grea, de trei ani de inchisoare.

Constantin Marin a fost condamnat, in 10 aprilie, la cinci luni de inchisoare cu suspendare, iar Vasile Preda, la opt luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta i-a obligat pe Dan Pasat si Constantin Marin sa plateasca, in solidar, cate 5.000 de euro daune morale catre Adrian Marian Ionel si Costin Ionut Ionel.

Judecatorii au mai dispus confiscarea a 1.836.608,59 lei de la Dan Pasat, reprezentand sumele incasate de SC Prod Invest SRL ca urmare a activitatii infractionale desfasurate de fostul deputat.

Instanta a mentinut sechestrul asigurator instituit de procurorii DNA in 8 martie 2011 asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Dan Pasat pana la concurenta sumei de 1.836.608,59 lei si 5.000 de euro, precum si sechestrul asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Constantin Marin pana la concurenta sumei de 5.000 de euro.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Decizia a fost contestata de cei trei inculpati si de procurorii DNA la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care joi a dat o sentinta definitiva in acest dosar.

Fostul deputat PDL Dan Pasat, Constantin Marin si Vasile Preda, primar al comunei Varasti, judetul Giurgiu, la data faptelor, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 8 aprilie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.