Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca ceea ce s-a intamplat in "martea neagra" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului.

"Acesta din «martea neagra» ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin actiunea lui genereaza deservicii uriase Romaniei. Si aici nu trebuie sa mai argumentez, pentru ca am vazut reactia Comisiei Europene si a aliatilor nostri. Romania, daca ar intra in vigoare modificarile la Codul penal si Legea amnistiei si gratierii, ar iesi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru asa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat", a declarat Basescu, la Adevarul Live.

Seful statului a precizat ca daca ar intra in vigoare modificarile la Codul Penal si Legea amnistiei, Romania ar iesi din criteriile de la Copenhaga si ar risca suspendarea dreptului de vot in Comisia Europeana, Consiliul European si, probabil, si in Parlamentul European.

"Investitiile ar veni foarte rapid la zero, Romania devenind necredibila. (...) Eu sper ca Parlamentul a realizat ce au facut si se vor opri", a mai adaugat presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.