Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, l-a acuzat, joi, pe seful statului, Traian Basescu, ca dezinformeaza cu buna stiinta in privinta modificarilor la Codul Penal pentru a distrage atentia opiniei publice de la ancheta Parlamentului cu privire la terenurile din Calarasi.

"Traian Basescu este furios ca Parlamentul a votat infiintarea Comisiei de ancheta privind achizitia terenului de catre fata presedintelui. Si atunci minte si dezinformeaza cu privire la consecintele modificarilor aduse Codului Penal. Presedintele coordoneaza o adevarata campanie de dezinformare, o campanie care face rau Romaniei, la fel cum a facut si in vara anului trecut", sustine Valeriu Zgonea, intr-o declaratie remisa joi agentiei MEDIAFAX.

Zgonea declara ca seful statului are mijloace institutionale pentru a-si exprima pozitia cu privire la modificarile aduse Codului Penal, dar a ales in schimb sa lanseze o "campanie cu minciuni si dezinformari si sa inventeze lovituri de stat".

"Lucrarile Parlamentului s-au desfasurat in confomitate cu normele si reglementarile legale. Ordinea de zi a fost hotarata de catre Biroul Permanent la propunerea liderilor tuturor grupurilor parlamentare. Toate partidele au fost de acord cu rapoartele acestor propuneri legislative. Iar acolo unde rapoartele aveau vicii de procedura, eu am fost acela care a refuzat introducerea lor pe ordinea de zi, cum s-a intamplat la legea parteneriatului public-privat, legea aministierii sau legea lobby-ului", sustine Valeriu Zgonea.

El mai declara ca presedintele Traian Basescu este "ipocrit" atunci cand cere demisii.

"Nu l-am vazut pe Traian Basescu sa vina si sa ii ceara demisia Robertei Anastase atunci cand aceasta a furat in vazul tuturor la votul pentru impozitarea pensiilor", adauga Zgonea

El considera ca modificarile aduse Codului Penal respecta intru totul principiile statului de drept.

"Modificarile pe care le-am adus pun in acord Codul Penal cu prevederile Constitutiei si jurisprudenta Curtii Constitutionale, care disting intre functionari publici si parlamentari. Acestea nu afecteaza nici activitatea DNA si nici pe cea a ANI, care functioneaza in baza unor legi proprii, care nu au fost modificate. Parlamentarii vor putea fi in continuare cercetati atat pentru coruptie cat si pentru situatiile in care se afla in conflict de interese. Vom explica aceste lucruri opiniei publice, tuturor institutiilor interesate si partenerilor nostri europeni si le vom spune ca Traian Basescu minte si dezinformeaza pentru a-si acoperi propriile lui afaceri", declara Zgonea.

Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca el crede ca Valeriu Zgonea ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in urma modificarilor la Codul penal adoptate marti in acest for legislativ, apreciind ca "acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.