Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat, joi, dupa declaratiile despre bugetul "prea mare" acordat prevenirii si controlului HIV/SIDA.

[UPDATE] Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii, dar a precizat, intrebat de MEDIAFAX, ca va trimite Presedintiei demisia doar impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru numai dupa ce va discuta cu conducerea PNL si presedintele Traian Basescu

Seful Guvernului a precizat ca a primit demisia lui Daniel Barbu, dar a explicat ca urmatorul pas va fi sa discute cu conducerea PNL despre persoana care va fi propusa pentru preluarea portofoliului Culturii, iar ulterior va avea o discutie si cu presedintele Traian Basescu, pentru a se pune de acord asupra numirii. Astfel, a explicat premierul, demisia ministrului va fi transmisa Presedintiei impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru.

"Nu pot lasa ministerul fara conducere in aceasta perioada. Se apropie Sarbatorile, sunt plati de facut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat", a explicat premierul Ponta.


Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca premierul Victor Ponta trebuia sa il demita pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, imediat, chiar de la Johannesburg, aratand ca acesta nu poate demisiona pentru ca "este un om cu handicap sufletesc".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, miercuri, la RRA, daca este de parere ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, va demisiona, el raspunzand: "Eu cred ca da".

Intrebat daca este de parere ca Barbu va demisiona, Antonescu a raspuns: "Eu cred ca da".

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus ministrul Daniel Barbu.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Marti, Ministerul Culturii a remis un comunicat in care arata ca Barbu "regreta profund" "comparatia nefericita" intre bugetul programului de prevenire HIV si bugetul programelor ministerului pe care il conduce si isi cere scuze "tuturor celor care s-au simtit ofensati ori lezati de aceste afirmatiile inadecvate".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.