Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca el crede ca Valeriu Zgonea ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in urma modificarilor la Codul penal adoptate marti in acest for legislativ, apreciind ca "acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare".

Presedintele a mentionat, intr-o emisiune a postului B1 Tv, ca va aplica toate procedurile constitutionale pentru a impiedica aceste modificari.

Potrivit lui Traian Basescu, ceea ce s-a intamplat in Parlament marti reprezinta "o pierdere a directiei politice".

"Dincolo de actiunea parlamentarului de rand, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala sa amputeze ANI si DNA ca institutii care pot sa-i prinda cu ilegalitati, incompatibilitati si fraude, Crin Antonescu, care a avut si el acelasi tip de presiune si un om care s-a comportat - sa ma scuzati ca folosesc aceasta expresie, s-a comportat ca unul care face ... vrei sa schimbi bani si iti da un dolar deasupra, unul dedesubt si la mijloc e hartie de ziar, smenari se cheama acestia - iar acesta este presedintele Zgonea. stiti cate legi s-au votat aseara legat de Codul penal? Doua s-au votat, (...) s-a votat o lege separata pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal si alta lege care afecteaza vreo 12 articole din Codul penal vechi si nou. In momentul de fata nu se stie ca Zgonea a manipulat votarea a doua legi cu o viteza extraordinara, legi care nu erau nici pe ordinea de zi, au fost introduse in timpul sedintei si doua legi care nu aveau avizul CSM, desi vizau institutii parte a sistemului de justitie. (...) Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze, (...) acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare", a sustinut Basescu.

Presedintele Basescu a spus ca stie "exact care este temperatura si la ambasadele din Bucuresti si la cancelariile din UE".

"Credeti-ma ca, in acest moment, trucul lui Ponta, cu plecatul, nu il crede nimeni, nu crede nimeni ca nu a stiut de modificarea Codului Penal, iar postura de avocat al acestei miscari pe care si-a asumat-o Antonescu este, de asemeni, catastrofala",
a sustinut Traian Basescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca refuza alte polemici cu Basescu si a facut apel la seful statului sa actioneze prin parghii institutionale pentru a-si manifesta opozitia fata de modificarile aduse Codului penal.

"Din pacate, vad ca domnul presedinte a raspuns cerandu-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii, mai ales atunci cand minte si dezinformeaza. Refuz alte polemici. Fac apel la domnul presedinte sa actioneze prin parghiile institutionale pe care le are la dispozitie pentru a-si exprima opozitia fata de modificarile aduse Codului penal si sa nu mai faca rau Romaniei", a mai spus Zgonea.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.