Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca membrilor Comisiei pentru revizuirea Constitutiei le-au fost distribuite comentariile, observatiile si propunerile Consiliului legislativ si ale Comisiei de la Venetia, iar activitatea se va relua pe 27 ianuarie 2014, la ora 13.00.

El a facut declaratia la finalul unei sedinte a Comisiei care a avut loc miercuri dimineata.

"A avut loc, asa cum ati vazut, o sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei in care am distribuit, sintetizate, membrilor Comisiei care au fost prezenti toate comentariile, observatiile, propunerile pe care Consiliul legislativ le-a facut la proiect si pe care, de asemenea, reprezentantii Comisiei de la Venetia, la intalnirile intermediare, le-au facut", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca activitatea Comisiei de revizuire va fi reluata anul viitor, in ianuarie.

"Am distribuit deci aceste texte si am hotarat la nivelul Comisiei ca in data de 27 ianuarie 2014, la orele, 13.00, sa ne reluam activitatea cu discutarea acestor observatii si cu inceperea demersului de finalizare a corpului de revizuire. Asta este tot", a spus Antonescu.

Intrebat de ce nu s-au discutat in acest moment textele distribuite in sinteza, Antoneascu a spus ca discutia trebuie sa inceapa dupa consultarea tuturor textelor.

"Nu am discutat acum pentru ca deocamdata toate aceste observatii care au fost sintetizate - domnul senator Chelaru, domnul senator Chiuariu s-au ocupat - astea au fost distribuite si ca atare discutia trebuie sa inceapa dupa consultarea tuturor acestor texte si ea incepe in preajma sesiunii de anul viitor", a precizat Antonescu.

El a mentionat ca textele distribuite contin foarte multe observatii de forma, dar si cateva observatii de fond.

"In momentul in care le vom discuta, veti avea acces la lucrarile Comisiei si veti vedea", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.