Pozitia CE privind amendamentele la Codul Penal din Romania va fi reflectata in raportul MCV din luna ianuarie, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant Mark Gray, adaugand ca oficialii de orice fel trebuie sa se supuna regulilor referitoare la coruptie si conflict de interese.

"Nu am vazut legea care a fost votata ieri seara (marti, n.r.) in Parlamentul Romaniei (....) Nu vom comenta pe marginea unor cazuri individuale sau parti din aceasta lege. Dar e important de spus ca atunci cand vine vorba de chestiuni precum conflictul de interese si integritate, acestea sunt acoperite, impreuna cu aplicarea regulilor in materie de coruptie, in cadrul MCV si vor fi abordate in urmatorul raport pentru Romania, care urmeaza sa fie adoptat de catre Comisie luna viitoare. Aceste chestiuni vor fi atinse si acesta (raportul MCV) va fi cadrul in care Comisia Europeana va avea o pozitie detaliata", a precizat Mark Gray, la briefingul de presa, transmite MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al CE a mai spus ca oficialii trebuie sa se supuna regulilor privind coruptia si conflictul de interese.

"Am subliniat in rapoartele precedente - si cred ca pozitia Comisiei Europene este clara - ca atunci cand e vorba de oficiali care detin functii legislative, executive, administrative sau juridice, trebuie sa se supuna regulilor in materie de coruptie si conflict de interese. Principiul potrivit caruia toti cetatenii sunt egali in fata legii este foarte important pentru CE", a spus Gray.

Intrebat daca expertii CE aflati la Bucuresti la sfarsitul lunii trecute, in pregatirea raportului MCV, au fost informati in legatura cu aceste schimbari, purtatorul de cuvant al CE a declarat ca amendamentele la Codul Penal nu au fost mentionate de catre oficialii romani.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.