Grupurile parlamentare ale PNL, PDL si PP-DD au anuntat ca vor vota, marti, la sesiunea de vot final, impotriva Legii amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la 7 ani, considerand ca proiectul de lege nu este oportun in acest moment.

Proiectul de lege are caracter organic, Camera Deputatilor fiind forul decizional.

"Din punctul de vedere al PNL, aceasta lege consideram ca nu e oportuna in acest moment. Grupul liberal va vota impotriva", a declarat in plen liderul deputatilor PNL, George Scutaru, la dezbaterile generale asupra proiectului de lege, transmite MEDIAFAX.

La randul sau, deputatul PDL Adrian Gurzau a precizat ca Legea amnistierii nu face altceva decat sa ii "scape" pe cei care au probleme de legalitate sau sunt incompatibili.

"Acest proiect de lege il face pe preafericitul sinucigas Adrian Nastase sa scape de toate dosarele penale si de situatia in care este. Aveti majoritatea, fiti transparenti! Suntem membri UE, nu avem posibiliattea sa ne batem joc de lege", a spus Gurzau.

Liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu, a precizat, la randul sau, ca PP-DD considera ca proiectul de lege este in acest moment inoportun si va vota impotriva.

Deputatii au admis, insa, amendamentele la proiectul de lege stabilite in anexa la Raportul favorabil al Comisiei juridice din Camera.

Comisia juridica a Camerei a dat, luni seara, raport favorabil proiectului de lege privind amnistierea, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se patru voturi "impotriva".

Citeste si: Legea amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la 7 ani intra marti la vot in plenul Camerei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.