Conducerea PDL a aprobat, luni, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al organizatiei Dambovita, decizia finala urmand sa fie luata de Consiliul National de Coordonare.

Surse din BPN al PDL au declarat pentru MEDIAFAX ca excluderea lui Florin Popescu a fost aprobata cu 32 de voturi "pentru" si un vot "impotriva", in timp ce doua voturi au fost nule.

Votul a fost secret.
Florin Popescu a participat la prima parte a sedintei BPN, dar nu si la vot.

Inaintea votului, Florin Popescu a declarat ziaristilor ca in sedinta BPN al PDL un coleg a spus despre el ca este "tradator", iar altul i-a reprosat ca este prea apropiat de Traian Basescu.

Intrebat daca va intra in alt partid in cazul in care va fi exclus din PDL, Florin Popescu a raspuns: "Sa ma excluda si vom vedea. Daca ma exclud, stiti cum zice George Cosbuc «C-o moarte tot suntem datori! (...) Dar nu-i totuna leu sa mori / Ori cane-nlantuit» Daca ma exclud din PDL, este moartea mea in PDL".

Florin Popescu a mai spus ca in sedinta BPN a raspuns acuzatiilor care i s-au adus, unele dintre acestea fiind pertinente, dar altele nefondate.

"Am raspuns acuzatiilor care mi s-au adus, unele foarte pertinente, altele in niciun caz fondate. Este un coleg care a venit mai nou in partid si care mi-a spus ca sunt tradator. Eu n-am tradat niciodata", a precizat Popescu, precizand ca acel coleg este Gheorghe Stefan.

Popescu a mai spus ca un alt coleg i-a reprosat ca este prea apropiat de Traian Basescu.

"A fost un coleg care mi-a reprosat ca sunt prea apropiat de Traian Basescu, mie nu mi se pare chestia asta", a adaugat Florin Popescu si a aratat ca nu-i mai retine numele colegului democrat-liberal care a facut aceasta acuzatie.

Florin Popescu a precizat ca argumentele sale fata de acuzatiile aduse au fost rezultatele pe care le-a avut de cand a fost presedintele Organizatiei PDL Dambovita si "faptul ca la Dambovita intotdeauna democratia a functionat de jos in sus, nu de sus in jos".

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Florin Popescu a declarat ca va respecta orice decizie va lua partidul, dar nu-si va abandona principiile. El a aratat ca daca BPN propune excluderea sa din partid urmeaza ca CNC al partidului sa-si dea avizul.

"Urmeaza CNC sa-si dea avizul, dupa aceea urmeaza sarbatorile de iarna. Oricum voi respecta orice decizie pe care o va lua partidul, insa principiile mele cu care am fost educat nu le voi abandona", a adaugat Popescu.

Conducerea PDL Dambovita a propus, in 25 noiembrie, Biroului Permanent National excluderea din partid a fostului presedinte al organizatiei, deputatul Florin Popescu, dupa ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuza ca "isi bate joc de membrii onesti ai formatiunii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.