Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca PDL nu a gasit temei constitutional pentru a ataca bugetul de stat pe 2014 la Curtea Constitutionala, dar a aratat ca Presedintia "are cu totul alte posibilitati legale" si poate retrimite bugetul inapoi la Parlament.

"Noi nu am atacat bugetul la Curtea Constitutionala, asa cum am facut anul trecut, pentru ca anul trecut l-am atacat pe procedura. Imi aduc aminte ca ei pierdusera pe traseu patru mii si ceva de amendamente. In cursul acestui an, PDL, singurul partid de opozitie, a sustinut pana la 12 noaptea 1.400 de amendamente. Deci, n-am gasit temei constitutional pentru a-l ataca (la Curtea Constitutionala - n.r.). Sigur, Presedintia are cu totul alte posibilitati legale, il poate retrimite inapoi, dar asta nu inseamna si noi am explicat foarte bine, legea finantelor publice ofera guvernului USL-ist toate conditiile pentru a putea plati pensiile majorate de la 1 ianuarie", a declarat Vasile Blaga inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca PDL va contesta bugetul la Curtea Constitutionala "daca va gasi motive suficient de bine intemeiate", dar a precizat ca "deocamdata" in partid nu s-a luat asemenea decizie din punct de vedere politic.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectele legii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014. Procedura prevede in cazul acestor proiecte, pentru atacarea la Curtea Constitutionala, un termen de 5 zile.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat Bugetul asigurarilor sociale.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge Bugetul in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant si ca analizeaza si posibilitatea de a-l ataca la CC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.