Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, despre aprecierile "neplacute" ale senatorului PSD Ilie Sarbu la adresa sa, ca nu el a fost la vanatoare cu Adrian Nastase, adaugand ca incidentul care s-a petrecut, cu acel prilej, lasa urmari evidente.

"Ii recomand premierului Ponta sa mai infiinteze vreo doua-trei comisii tot pentru cazul Ioana Basescu si il asigur ca voi fi solidar cu fiica mea. Atat timp cat acest sef de Guvern si de partid si de alianta a ajuns sa utilizeze Parlamentul ca o maciuca politica, intr-o batalie pe care dupa parerea mea, nu are cum sa o castige", a spus seful statului, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca fiica sa a achizitionat terenul in mod cinstit, cu un credit, a cumparat de la un investitor italian care l-a vandut anul acesta.

"Orice ar scormoni, nu poate sa gaseasca nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine, nici trafic de influenta, nici conditii preferentiale, nici pamant luat de la morti sau ce mai spunea tata socru zilele astea", a spus Traian Basescu.

Presedintele a tinut sa precizeze ca Ilie Sarbu a facut "niste aprecieri neplacute zilele acestea la adresa sa". "Ma tem ca nu eu am fost la vanatoare cu Adrian Nastase si incidentul care i s-a petrecut lasa urmari evidente", a comentat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca stie cum se va desfasura ancheta comisiei. "Se vor duce prin sat pe acolo, ca la orice restituiri, sunt oameni nemultumiti, vor fi filmati de Antene si televiziunea lui Ghita si se va derula toata drama (...) si cum vor trimite ei la Parchet", a precizat seful statului.

"Cunosc diagnosticul", a mai spus Basescu. "Le doresc succes. Mai bine fac o plangere la Parchet acum, daca nu vor sa utilizele Parlamentul ca o maciuca politica", a adaugat el.

Traian Basescu a mai spus ca de astfel de comisii se tem hotii. "Eu nu ma tem, le privesc cu condescendenta, cu intelegere pentru Victor Ponta, acompaniat de Voiculescu si de Ghita, pentru ca ei atata pot. Asta stiu sa faca, inscenari", a mai declarat seful statului.

"Domnul premier Victor Ponta, si cu cei cu care s-a inteles, cu tata socru, cu toata trupa, gandesc ca pot utiliza comisiile de la Senat si a Camerelor reunite care sa ancheteze cum a luat fiica mea creditul si cum a cumparat pamantul. Cred ca ma pot impresiona. Le readuc in memorie ca eu rezist santajului de cea mai joasa speta a trustului domnului Voiculescu de opt ani, trust care a fost dublat o mare bucata de vreme de trustul Realitatea, pe care il administra Sorin Ovidiu Vantu, iar acum, este inlocuit de televiziunea domnului Ghita, si tot doua trusturi am pe post de denigratori fara rezerve. Amandoi fac ce stiu, prin educatie, si turnatorul Voiculescu si deputatul Ghita", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

In 27 decembrie 2003, Ilie Sarbu, pe atunci ministru al Agriculturii, a fost victima unui accident de vanatoare, dupa ce arma i s-a declansat din greseala.

Atunci el a fost diagnosticat cu contuzie de sold stang si plaga inghinala, fiind supus unei interventii chirurgicale care a durat aproape o ora. El a avut nevoie de o grefa de piele pentru refacerea zonei afectate ca urmare a accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.