Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca insista ca din bugetul Ministerului Dezvoltarii sa se ia fonduri pentru acoperirea majorarii accizei la combustibil, pentru ca acesti bani sunt "electorali", iar multi primari functioneaza doar daca primesc "fisele in tonomat".

"De ce insist sa se faca taierile de la domnul Dragnea? Pentru ca acestia sunt bani electorali, destinati mobilizarii primarilor, carora sa li se acorde sume de bani inca de la inceputul anului, pentru a fi mobilizati pentru alegerile europarlamentare si cele prezidentiale. Se pare ca multi primari numai asa functioneaza, daca primesc fisele in tonomat, altfel nu canta la alegeri", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele a spus ca discutia cu premierul a fost "calma si civilizata" si ca mesajului lui Victor Ponta a fost "noua ne-a dat poporul 70%, asa ca introducem taxa, ca sa putem da bani lui Dragnea, sa ii serveasca pe baroni, baroneti si baronasi".

"Ei au spus «Noua ne-a dat poporul 70%, asa ca noi introducem taxa, ca sa putem da bani lui Dragnea, ca sa ii serveasca pe baroni, baroneti si baronasi»", a spus Basescu despre intalnirea cu premierul, la care au participat si ministrii Daniel Chitoiu si Liviu Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Cam asta despre discutia de astazi", a mai spus seful statului, care nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor: "Ce sa facem cu intrebarile, cand v-am reprodus tot ce era de reprodus aici?".

Presedintele a tinut sa mai precizeze ca "premierul a plecat cu o confuzie": "Noi nu am discutat astazi despre buget, ci strict despre acciza. El a inteles ca am discutat despre buget. Nu".

Presedintele Basescu a discutat, marti, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrii Chitoiu si Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas "inflexibil", respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibili.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibila", iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.