Premierul Victor Ponta a declarat din nou, marti, ca, atat timp cat presedintele Traian Basescu va refuza sa semneze documentele, acordul cu FMI este suspendat.

"Atat timp cat actualul presedinte va refuza sa semneze documentele, evident, din pacate, acodul este suspendat", a afirmat Victor Ponta.

Ponta a mai spus ca, urmare a refuzului lui Traian Basescu de a semna Memorandumul cu FMI, institutia financiara a anuntat anularea board-ului sau din decembrie.

Intrebat cand va fi convocat urmatorul board si in baza carui document se va face, Ponta a precizat: "Se face pe acest document, numai in masura in care presedintele il va semna".

"Nu poate exista un alt document din moment ce noi votam bugetul azi", a subliniat Ponta.

El a precizat ca Guvernul nu va renegocia cu FMI.

"Noi am discutat foarte serios cu cei de la FMI si Comisia Europeana. Am negociat doua saptamani, rezultatul este cel pe care il stiti. De ce sa renegociem?", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a comentat scurt luni seara anuntul presedintelui Traian Basescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarand pentru MEDIAFAX ca nu mai avem practic acord cu FMI si CE.

Intrebat cum comenteaza anuntul presedintelui Basescu, premierul a raspuns scurt: "Nu mai avem practic acord cu FMI si CE".
In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui a sustinut ca Victor Ponta a facut "o afirmatie incorecta" din care rezulta ca nu cunoaste cum functioneaza acordul cu FMI, el spunand ca acesta "este si ramane valabil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.