BPN al PDL discuta, luni, solicitarea conducerii Organizatiei Dambovita de excludere a deputatului Florin Popescu si va lua o decizie in saptamanile urmatoare, a precizat presedintele PDL, Vasile Blaga, care a apreciat ca parlamentarul a incalcat statutul participand la inaugurarea sediului MP.

Intrebat daca va fi discutata in BPN solicitarea conducerii PDL Dambovita de excludere din partid a deputatului Florin Popescu, Vasile Blaga a spus: "Astazi (luni - n.r.) o sa ascultam punctul de vedere al conducerii Organizatiei Dambovita, dupa care la viitoarea sedinta a Biroului o sa-l invitam pe domnul Popescu sa-si spuna si el punctul de vedere si eventual pe urma vom lua o decizie. Daca se ajunge la decizia de excludere, ea va fi validata de viitorul Consiliu National de Coordonare, deoarece dansul este deputat deci are un rang la nivel national in partid".

Potrivit MEDIAFAX, Blaga a spus in legatura cu faptul ca Florin Popescu a participat la inaugurarea unui sediu al Miscarii Populare ca acesta este un argument al celor care sustin excluderea lui Popescu din partid.

"Vi se pare firesc sa participi la constructia unui alt partid politic, declarandu-ti in acelasi timp, ipocrit, sustinerea fata de PDL?", a spus retoric Vasile Blaga.

El a adaugat ca in acest fel Florin Popescu a incalcat statutul.

"Cum sa nu-l incalce (statutul - n.r.) daca tu te ocupi de constructia unui alt partid politic?", a adaugat Blaga.

Conducerea PDL Dambovita a propus, in 25 noiembrie, Biroului Permanent National excluderea din partid a fostului presedinte al organizatiei, deputatul Florin Popescu, dupa ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuza ca "isi bate joc de membrii onesti ai formatiunii".

Conducerea PDL Dambovita a luat aceasta decizie intr-o sedinta extraordinara a Biroului Permanent Judetean, dupa ce Florin Popescu a cerut schimbarea conducerii interimare a organizatiei judetene si invalidarea alegerilor pentru sefia PDL Targoviste, ca urmare a unui scandalul la care a fost nevoie de interventia Politiei.

Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

"Biroul Permanent Judetean al PDL Dambovita, intrunit in sedinta extraordinara vineri a luat decizia excluderii din partid a lui Florin Popescu, propunere pe care o va inainta luni, 25 noiembrie, Biroului Permanent National", anunta PDL Dambovita intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, conducerea organizatiei judetene il acuza pe Florin Popescu ca "si-a facut un prost obicei din a folosi partidul in interesul personal si al unei gasti restranse, ducandu-l la pierderea a 30 de procente in patru ani" si ca a "manipulat si a instigat la ura si la revolta un grup format din salariati ai Primariei Targoviste, din membri ai organizatiei Partidului Miscarea Populara Targoviste, majorete, dar si apropiati ai lumii interlope targovistene, impotriva colegilor sai".

Potrivit statutului PDL, sanctionarea membrilor care ocupa functii la nivel national - cu exceptia celor alesi la Conventia Nationala - in interiorul sau in afara partidului, alese sau numite, se hotaraste prin votul Consiliului National de Coordonare la propunerea Biroului Permanent National si se comunica celui in cauza, in scris, in cel mult cinci zile.

Citeste si:
Tomac: Parlamentul European va dezbate evenimentele din decembrie 1989
Tomac: Parlamentul European...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.