Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca parlamentarii PDL nu vor vota bugetul pe 2014, dar vor participa la dezbaterile din Parlament si isi vor sustine punctele de vedere si toate amendamentele.

"Vom participa la dezbateri, ne vom spune punctul de vedere, dar nu vom vota acest buget. Daca vom avea posibilitatea sa sustinem amendamentele si nu vor fi abuzivi, sigur le vom sustine pe toate", a precizat Vasile Blaga, inainte de sedinta BPN, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca pozitia PDL este previzibila deoarece nu poate fi de acord cu un buget de subdezvoltare, care este o povara pentru tot mediul de afaceri si prin adoptarea caruia anul viitor romanii vor trebui sa plateasca toate birurile pe care Victor Ponta le introduce.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca spera ca dezbaterea la proiectul bugetului sa inceapa luni de la ora 18.00 in plenul Parlamentului si in zilele urmatoare parlamentarii sa lucreze de la 10.00 la miezul noptii, astfel incat sa finalizeze dezbaterea pana de Sf. Nicolae.

Zgonea a aratat ca deputatii vor dezbate luni, de la ora 16.00, motiunea inaintata de opozitie pe tema descentralizarii, in timp ce la Senat, in paralel, va fi discursul presedintelui Senatului Italian.

"Speram sa terminam la Camera Deputatilor pana la ora 17.45 si la ora 18.00 dorim sa incepem dezbaterea pe buget. Stiti foarte bine ca in primele doua ore sunt dezbateri facute de catre toate grupurile politice, cel putin doua ore si jumatate, sper ca pana la ora 24:00 sa terminam dezbaterea aceasta. Si de poimaine (marti - n.r.), de la ora 10.00, sa incepem dezbaterea, pana la 12 noaptea, pe buget, astfel incat pana de Sf. Nicolae sa putem trimite bugetul spre promulgare", a explicat Zgonea.

Comisiile de buget-finante au adoptat, vineri seara, cu 23 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si doua abtineri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.