Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat, marti, intr-o sedinta care a durat aproximativ 15 minute si care a fost condusa de presedintele Traian Basescu, proiectele de buget ale institutiilor din domeniul securitatii nationale.

In cadrul sedintei CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza.

Potrivit comunicatului de presa transmis de Administratia Prezidentiala, avizul CSAT a fost dat in baza obligatiilor prevazute in lege ca, inainte de votul din plenul reunit al Parlamentului Romaniei pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sa aprobe bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.

"Avizul a tinut cont si de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar si de asigurarea sefilor acestor institutii ca isi vor putea indeplini misiunea pe baza acestor bugete pana la urmatoarea rectificare bugetara", mentioneaza sursa citata, transmite MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului de presa al Administratiei Prezidentiale, la sedinta au participat viceprim-ministrul Guvernului Romaniei si ministru al Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprisor, si purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea. In comunicat se mai arata ca la sedinta au participat, ca invitati, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, general Marcel Opris, si directorul Serviciului de Protectie si Paza, general Lucian Pahontu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale mentioneaza ca data si ora sedintei CSAT de marti, 26 noiembrie, au fost stabilite luni, 18 noiembrie, de comun acord cu prim-ministrul Victor Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT.

Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au aprobat, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, inaintarea in grad a unor ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul de Protectie si Paza, se mai arata in comunicat.

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) convocata de catre presedintele Traian Basescu a fost programata la o ora la care premierul Victor Ponta avea pregatite, din timp, intrevederi cu mai multi prim-ministri, veniti la Bucuresti pentru reuniunea China-Europa Centrala si de Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.