Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat, miercuri seara, la Digi24, ca i-a spus lui Crin Antonescu, legat de numirea Codrutei Kovesi la DNA, ca nu are, ca presedinte al PC, atributii pentru a se pronunta pe numiri de procurori, iar acest lucru probabil nu a fost pe placul liberalului.

"Domnul Antonescu probabil ca voia sa fiu alaturi de dansul in lupta impotriva numirii doamnei Kovesi la DNA. I-am explicat ca nu am atributii, din punct de vedere al presedintelui PC, sa ma exprim public cu privire la numirea unui procuror si probabil ca lucrul acesta nu a fost pe placul lui Crin Antonescu", a punctat Daniel Constantin, potrivit Digi24, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca "ramai cu un gust amar cand constati ca dupa trei ani de activitate, cel care e langa tine te ataca personal si neasteptat".

"Nu-mi doresc sa amplific un conflict cu Crin Antonescu, decenta imi spune ca nu trebuie sa-l atac pe Crin Antonescu, mai ales personal. (...) Saptamana trecuta eram pentru domnul Antonescu presedinte, acum sunt subordonatul domnului Ponta", a spus Daniel Constantin.

El a adaugat ca apreciaza ca Victor Ponta a incercat sa impace situatia, dar a negat ca ar fi avut discutii cu liderul social-democrat in vederea unei aliante interpartinice. Constantin a evitat sa spuna, potrivit Digi24, daca va urmari pe viitor o asemenea alianta cu PSD.

Cu toate acestea, el a spus ca e foarte bine ca USL sa continue ca alianta si ca fostii parteneri sa se inteleaga bine la nivel guvernamental.

Digi24 mai noteaza ca in ceea ce priveste controversatul telefon dat de Victor Ponta lui Crin Antonescu, Daniel Constantin a confirmat ca era de fata, asa cum a spus si premierul, dar a precizat ca nu a dat atentie discutiei, din politete, si nu stie despre care dintre comisiile parlamentare au vorbit.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca relatia cu PC in cadrul Aliantei de Centru Dreapta nu mai exista de mai multa vreme, iar o oficializare a rupturii aliantei la nivel juridic ar fi "o formalizare igienica", in situatia in care acest lucru nu ar afecta USL.

Antonescu a mai declarat luni ca presedintele PC, Daniel Constantin, a devenit "doar un subordonat" al lui Victor Ponta, motiv pentru care nu a avut un dialog cu liderul PC, liberalul invocand absenta unei pozitii din partea lui Constantin in criza din USL legata de procurori.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

In replica, presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca strategia lui Crin Antonescu este profund gresita si ca doreste ca liderul PNL "sa iasa din spirala confruntarii si sa trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.