Presedintele PCM, Biro Zsolt, anunta ca i-a scris liderului UDMR, Kelemen Hunor, cerandu-i sa aiba "cat mai curand" un dialog privind alegerile europarlamentare, intrucat "nu este indiferent pentru minoritatea maghiara din Romania daca are sau nu reprezentanti in PE".

Biro Zsolt a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, in conditiile in care UDMR abia a atins pragul de cinci la suta la alegerile de anul trecut, iar euroscepticismul este in crestere la nivelul intregii Uniuni Europene, la alegerile europarlamentare din 2014 va fi foarte greu sa se atinga pragul necesar pentru trimiterea unor reprezentanti ai minoritatii maghiare in PE, transmite MEDIAFAX.

"I-am trimis o scrisoare domnului Kelemen Hunor, in care solicitam sa incepem cat mai curand un dialog si in privinta faptului ca la anul vor fi alegeri europarlamentare si nu este indiferent pentru minoritatea maghiara din Romania daca are sau nu reprezentanti in PE. Daca ne gandim ca anul trecut UDMR abia a atins pragul de cinci la suta, daca ne gandim ca euroscepticismul in ce masura creste - lumea se uita spre Bruxelles si vede ca nu se rezolva nimic - atunci va fi foarte greu sa mobilizam populatia si sa ajungem la acel prag de cinci la suta. Cred ca este si in interesul UDMR sa avem acea reprezentativa nationala de care PCM vorbeste de ani", a spus Biro.

El a adaugat ca PCM trebuie sa aiba propriul "jucator" in teren, ca sa poata sustine o echipa de genul "reprezentativei nationale" propuse, aratand ca, daca se ghideaza dupa rezultatele alegerilor din 2012, "atunci UDMR are opt jucatori si PCM si PPMT cate unul", insa aceasta "nu inseamna automat ca primele opt locuri sa fie ale UDMR".

Biro a spus ca nu s-a pus problema ca el sa candideze, intrucat nu au inceput inca negocierile.

"Aceasta este puterea noastra. Noi putem sa mobilizam aceste comunitati. La urma urmei, conteaza mobilizarea ca sa ajungem la pragul de cinci la suta. Deocamdata nu am inceput nici negocierile. Noi ne-am adresat printr-o scrisoare", a afirmat Biro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.