Presedintele Traian Basescu a conferit, vineri, Ordinul National "Pentru Merit" - in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica, pentru ajutorul acordat victimelor accidentului din Canionul Moraca.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu, a semnat, vineri, decretul de decorare a Armatei Muntenegrene din Podgorica, in semn de apreciere si respect, pentru profesionalismul, simtul datoriei si compasiunea de care a dat dovada, pentru ajutorul acordat cetatenilor romani, victime ale accidentului din 23 iunie 2013, petrecut in Canionul Morača din Muntenegru.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele a conferit, astfel, Ordinul National "Pentru Merit" - in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica.

Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Traian Basescu, potrivit comunicatului de presa.

Presedintele a decorat in august mai multe institutii din Muntenegru, dar si pe doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, pentru interventia in salvarea cetatenilor romani victime ale accidentului de autocar din 23 iunie.

Un autocar cu turisti romani a cazut intr-o prapastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar ceilalti 29 de pasageri fiind raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.