Catalin Predoiu ar trebui sa deschida lista PDL la europarlamentare, considera deputatul Theodor Paleologu, care, intrebat la RFI daca il sustine pe Predoiu in vederea alegerilor prezidentiale, a spus ca in mod normal l-ar fi sustinut, insa nu face "nimic la ordin".

Paleologu opineaza ca, printr-o candidatura la alegerile europene din 2014, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu si-ar putea testa popularitatea, in vederea prezidentialelor de la sfarsitul anului viitor.

Theodor Paleologu nu crede ca dreapta politica romaneasca va avea un candidat unic la prezidentialele din 2014. "Pe de o parte, avem PDL, in acest moment au loc alegeri interne pentru a desemna candidatul la prezidentiale. Ca metoda, eu cred ca e foarte prost cum procedam, pentru ca alegerile interne in sine sunt un lucru foarte bun si am pledat pentru acest lucru, dar semnalul constant pe care l-a dat conducerea partidului in toate aceste luni din urma, de la Congres incoace si chiar de dinainte de Congres este inchiderea totala. In mod normal, un partid care mananca bataie in halul in care a mancat bataie PDL-ul de doua sau chiar de trei ori in 2012, un asemenea partid trebuie sa se deschida, nu sa se inchida, asa cum face PDL-ul, practicand chiar in interior un sectarism absolut dezastruos. Or aceste alegeri interne se fac cu ordin de la seful partidului: «votati-l pe Predoiu!» Mie mi-e foarte simpatic Predoiu, e o achizitie excelenta pentru partid, dar noi ce facem acum, desemnam probabil cu peste 80% candidatul pentru locul trei sau patru. In cadrul asa-zisei drepte romanesti, miza este daca va fi Predoiu pe locul trei si Ungureanu pe locul patru sau viceversa", a sustinut el, potrivit RFI, transmite MEDIAFAX.

Paleologu mai spune ca intr-un scenariu "de cosmar" in care Victor Ponta si Crin Antonescu ar ajunge in turul doi, el l-ar vota pe liderul PNL.

"Eu vad ca foarte probabil un scenariu de cosmar in 2014 si anume Antonescu-Ponta in turul doi si atunci va trebui sa ne gandim care rau ni se pare mai mic. Personal, am ca unic criteriu in materia asta, ca nu vad cum sa separ intre unul si altul, unicul meu criteriu este atitudinea fata de Rosia Montana. Daca Antonescu mentine aceasta linie de opozitie ferma si clara fata de proiectul de la Rosia Montana, atunci cu imense regrete probabil o sa-l votez, desi stiu ca are anumite deficiente majore pentru a indeplini aceasta functie, am vazut in 2012 ca are lacune serioase si nici nu cred ca vrea sa si le corecteze", a mentionat Paleologu.

"Eu sunt foarte pesimist, eu cred ca vom reusi un rezultat inca mai slab decat in 2012, pentru ca avem acum in plus o diviziune foarte clara pe dreapta. PDL-ul insusi este divizat, este rupt in doua, cel putin", a mai spus deputatul democrat-liberal.

Citeste si:
Premierul Morawiecki solicită acordarea rapidă a statutului de...
Premierul Morawiecki solicită...

Theodor Paleologu crede ca ar fi o idee buna ca Predoiu sa fie cap de lista la alegerile europene de anul viitor. "Eu l-am sfatuit pe Catalin Predoiu, dar cred ca n-a retinut sfatul meu, sa candideze si la alegerile europene, pentru a-si testa popularitatea. Pentru ca, daca la alegerile europene are un rezultat mediocru, nu stiu daca mai are rost sa continue la prezidentiale. Eu cred ca alegerile europene ar trebui utilizate ca alegeri primare in cadrul dreptei", a mentionat el.

El a mai apreciat ca "rational" ar fi ca Predoiu sa conduca lista PDL la europarlamentare si Mihai Razvan Ungureanu lista comuna FC, PMP, PNTCD pentru a se vedea in felul acesta cine este mai indicat ca prezidentiabil al dreptei, care dintre ei este mai bine plasat.

Intrebat daca il va sustine pe Catalin Predoiu in vederea alegerilor prezidentiale, Theodor Paleologu a raspuns: "In mod normal, l-as fi sustinut, pentru ca-i un om pe care-l apreciez foarte mult, dar felul in care decurg aceste alegeri este o chestiune de disciplina militara, votam Predoiu ca asa am primit ordin. Or eu nu fac nimic la ordin! L-as fi sustinut din toata inima, daca nu era impus in felul in care a fost impus. Mie nu-mi place sa ascult ordinele cuiva si cu atat mai putin ordinele lui Blaga!".

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.