Seful statului confirma ca a avut o discutie cu ministrul Daniel Chitoiu, in 17 octombrie, in cursul careia "l-a avertizat" sa nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal, se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al presedintelui.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, confirma ca a avut o discutie cu ministrul Finantelor Publice, domnul Daniel Chitoiu, in data de 17 octombrie a.c. in jurul orei 15.30. In cursul acesteia, domnul presedinte Traian Basescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chitoiu sa nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, domnul Radu-Gratian Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal. Motivele pe care domnul presedinte Traian Basescu le-a invocat sunt urmatoarele: (1) - mandatul domnului Radu-Gratian Ghetea la conducerea CEC Bank expira in anul 2014, iar intreruperea acestuia fara o motivatie temeinica este de natura a crea neincredere in institutia bancara; (2) - domnul Radu-Gratian Ghetea detine, in prezent, si functia de presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor, functie rezervata numai directorilor de banci. Dupa inlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, domnul presedinte Traian Basescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chitoiu ca schimbarea din functie, nejustificata si tot pe criterii politice, a domnului Radu-Gratian Ghetea este de natura sa creeze neincredere in sistemul bancar romanesc", se arata in declaratia de presa a lui Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, transmisa miercuri seara de Administratia Prezidentiala, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, interventia presedintelui a fost facuta "in baza Articolului 80, alin. (2) din Constitutia Romaniei".

Citeste si: Chitoiu: Basescu m-a rugat sa nu-l schimb pe Ghetea de la conducerea CEC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.