Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca mesajele lui Traian Basescu au drept scop sa alarmeze PSD, in care sunt unii care se alarmeaza usor sau sunt mai slabi, precum Mircea Geoana, el adaugand ca poate primi sprijinul formatiunilor de dreapta, dar in calitatea de candidat USL.

"E vremea ipotezelor (...) nu Traian Basescu a inceput-o. Scenariile acestea vitejesti au fost incepute de altii. Nu e o problema actuala, PSD nu intentioneaza sa incalce protocolul USL, nu intentioneaza sa rupa USL, nu intentioneaza sa aiba un candidat propriu, doar al PSD, la Presedintie. Deci, scenariile sunt inactuale", a declarat liderul PNL, potrivit MEDIAFAX.

Antonescu a precizat ca ii sunt limpezi intentiile presedintelui. "Imi este foarte limpede care sunt intentiile presedintelui, si care este si subtextul si care este si scopul (...) Intre altele sa existe aceasta discutie, scop pe jumatate atins. In al doilea rand sa alarmeze un pic PSD-ul, in care – nu putem vorbi de tot PSD – exista oameni care se alarmeaza usor", a spus liberalul.

Antonescu a fost intrebat daca pe Liviu Dragnea il vede drept un membru PSD "care se alarmeaza mai usor". "Depinde in legatura cu ce...in legatura cu declaratiile domnului Basescu, nu. Pentru ca, pana la urma, domnul Dragnea il cunoaste pe domnul Basescu la fel de bine ca si mine si stie ca nu are motive sa se alarmeze. Poate domnul Geoana sa se alarmeze, asta e altceva (...) Sa stea linistiti pentru ca niciodata PNL, si niciodata eu ca lider politic, nu am intrat intr-un parteneriat si l-am tradat. Niciodata nu am parasit nicio alianta, nicio intelegere, niciodata nu am reevaluat", a declarat presedintele PNL.

Antonescu a tinut sa sublinieze ca discutiile care se fac in jurul declaratiilor lui Traian Basescu nu-l privesc pe el.

"Basescu este un jucator politic prin excelenta, este evident ca in situatia in care ne aflam singura sansa si a domniei sale si a fortelor politice, cate sunt ele, in jurul domniei sale de a avea un oarecare rol pe scena politica viitoare este o rupere a USL. Este un conflict, o competitie, o batalie, intre PSD si PNL, intre Victor Ponta si mine. Si evident ca face, e normal... ca presedinte ne-am obisnuit cu un presedinte care joaca jocul politic intern intr-un mod nepotrivit, neconform cu spiritul Constitutiei, dar avand in vedere ca ne-am obisnuit cu asta este aproape normal sa incerce sa potenteze aceste tensiuni, pe cei mai slabi de constitutie sa-i alarmeze, pe domnul Geoana sa-l faca sa se ofere si asa mai departe", a mai apreciat presedintele PNL.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a precizat ca nu vede in declaratia lui Dragnea o "intepatura" in faptul ca acesta a afirmat ca liderului PNL ii sta bine impreuna cu Traian Basescu. "Eu am luat-o in serios...chiar nu vad o intepatura in chestiunea asta", a mentionat Antonescu.

"PNL este cel care si inainte de a fi condus de mine, si mai ales dupa ce a fost condus de mine, s-a aflat la cea mai mare distanta politica si se afla in continuare la cea mai mare distanta politica de presedintele Traian Basescu si de asociatii sai politici", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat, la solicitarea jurnalistilor, ca nu a mai avut nicio intalnire oficiala sau neoficiala, directa sau indirecta cu Traian Basescu de la momentul juramantului ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

De asemenea, el a mentionat ca "fortele de dreapta" il vor putea sprijini in cursa prezidentiala, dar in calitatea de candidat al USL.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.