Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca "deocamdata" seful statului este "normal sa dea sfaturi primului ministru", deoarece se afla intr-un acord de coabitare cu Victor Ponta, comentand astfel declaratiile recente ale lui Traian Basescu.

Antonescu a fost intrebat cum vede posibilitatea de a primi sfaturi de la Traian Basescu in campania electorala.

"Deocamdata domnul Basescu e normal sa dea sfaturi primului ministru, pentru ca se afla intr-un acord de coabitare, pentru ca sunt probleme practice care survin pe agenda. Dar, sigur, intentia de a da sfaturi cuiva nu poate fi culpabilizata, iar refuzul oamenilor de a primi sfaturi arata ingustime", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca scenariul despre care a vorbit Traian Basescu ramane la nivel de ipoteza, intrucat USL nu se va rupe.

"O vad intr-un singur fel, USL nu se rupe. Noi suntem in fata unei realitati si in fata mai multor ipoteze. Din pacate, ipotezele acestea nu sunt elaborate sau vehiculate doar de adversari politici, cum e domnul Basescu, uneori ele au venit si din interiorul acestei aliante. Ceea ce conteaza pentru mine este realitatea actuala, USL, si este angajamentul pe care partidele noastre l-au luat. (...) Ipoteza pe care o analiza aseara domnul Basescu din punctul meu de vedere nu este de analizat", a declarat Antonescu.

El a comentat insa ideea in care PSD ar putea avea candidat propriu la alegerile prezidentiale, afirmand ca social-democratilor "le este foarte greu sa scoata singuri un presedinte". "Daca cineva ... daca exista oameni, si se poate - pentru ca exista un entuziasm de partid si la PSD si la PNL - considera ca pot cu siguranta, e suficient numai sa-si puna un candidat, cred ca e o socoteala hazardata", a precizat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.